Dobrodošli na sajt umetničke radionice Dragović

Naš moto je ,,Niko kao ja“ i upravo zbog toga je svaki naš proizvod unikatan! Svi naši proizvodi su ručno rađeni i slikani i ne postoje dva ista.

Sajt moj unikat je kreiran sa idejom da se omogući široka dostupnost unikatnih proizvoda iz porodične radionice Dragović.

Upoznajmo se

Radionicu Dragović čine Dragana Dragović (dizajner) i Radivoje Dragović (slikar i primenjeni umetnik).


Radivoje Dragović

slikar i primenjeni umetnik

Dragana Dragović

dizajner

Biografije

Radivoje Dragović, rodjen 30. maja 1951. u Dobropolju, opština Kalinovik. Odrastao je u Sarajevu, gde se od rane mladosti počeo interesovati primenjenom umetnošću. Sve je počelo gravurom i duborezom. Slikarstvo ga je privlačilo, ali nedovoljno, da bi se počeo njime baviti. Zato se zainteresovao za Makrame i naučio ga do savršenstva. Kad je ušao u 30-te godine svog života, osetio je da ga slikarstvo i grafika počinje sve više privlačiti, pa se prijavio na slikarske radionice koje je privatno organizovala grupa sarajevskih mladih akademskih slikara koja se zvala ‘Zvono’. Naučio je crtanje portreta i mrtve prirode olovkom i ugljem, te slikanje pastelom, akvarelom i uljem. Slikarstvom se bavi više od 20 godina. Međutim, interes za primenjenu umetnost ga nikad nije napuštala. U Rusiji, gdje je živeo mnogo godina, naučio je njemu nepoznatu i dosta komplikovanu tehniku izrade nakita, koja se u Rusiji naziva ‘Biseropletenje’. Tu vrstu primenjene umetnosti je doveo do savršenstva. Međutim, to nije sve. Kao veoma svestran umetnik, krajem 80-tih godina prošlog veka, dok je još živeo u Sarajevu, došao je na ideju, posmatrajući praznu flašu neobičnog oblika, da je oslika. Tom novom vrstom primenjene umetnosti bavi se do danas. Svoja umetnička dela ne voli da izlaže, jer su naše galerije uglavnom slabo posećene. Izlagao je akvarele u inostranstvu, gde i dan danas postoje njegovi izloženi radovi.

Nakit izrađen u tehnici Biseropletenje može se kupiti preko našeg sajta, kao i neke od njegovih umetničkih flaša.

U okviru sekcije GALERIJA, obavezno pogledajte stranicu UMETNIČKE SLIKE, gde možete videti neke od njegovih umetničkih slika.

Dragana Dragović je rođena 7. jula 1981. godine u Sarajevu. Po završetku osnovne škole koju je pohađala u Sarajevu, Herceg Novom i Beogradu, upisuje i završava Školu za dizajn tekstila, zatim i Visoku Tekstilnu Strukovnu Školu za dizajn, tehnologiju i menadžment. Od završetka Visoke škole se bavi dizajnom odeće. Pohađala je, kao i njen otac, više škola crtanja i slikanja. Sve modele na našem sajtu je dizajnirala, ručno oslikala i napravila.

Pišite Dragani i Radivoju